Performans ve güvenilirliğe ek olarak, iki büyük benzer kapasiteli çok borulu üniteyi karşılaştırırken aşağıdaki 4 kritere bakmak çok önemlidir:
Her bir kriteri aşağıdaki örneklerle açıklayacağız:
- Trane Sintesis™ Balance SCROLL kompresörlü çok borulu ünite ve R454B
- SCREW kompresörlü ve R134a’lı çok borulu bir ünite
1 – SOĞUTUCU AKIŞKANLAR
R454B, R134a’ya kıyasla doğrudan #GWP etkisinde %65 azalma sağlar. R134a’nın atmosferik ömrü 14 yıldır (IPCC AR6), bu da soğutucu akışkanın atmosfere karışması halinde uzun süreli bir küresel ısınma etkisine neden olur.
R454B açıkça karbon bilincine sahip bir seçimdir.
2 – SÜRDÜRÜLEBILIRLIK
Sintesis™ Balance üzerinde tescilli bir Trane teknolojisi olan Trane Adaptive Refrigerant System™, her çalışma modunda ve değişen sıcaklık koşullarında soğutucu akışkan şarjını ve alt soğutmayı otomatik olarak optimize ederek ek performans ve verimlilik kazanımları sağlar. Diğer Çok borulu üniteler bu teknolojiye sahip değildir.
3 – KAYNAK VERİMLİLİĞİ VE KURULUM MALİYETLERİ
R134a soğutucu akışkanla çalışan vidalı kompresörlü çok borulu ünitelerle karşılaştırıldığında, Trane Sintesis Balance çok borulu ortalama %45 daha küçüktür ve ağırlığı önemli ölçüde daha azdır. Her ikisi de kurulum maliyetlerinde gerçek bir azalmaya yol açar (daha küçük ve daha hafif temel/alt şasi, kiralanacak daha hafif vinç vb.)
4 – ISITMA ÇALIŞMA HARİTASI
Başka bir deyişle, bu, çoklu borunun ısı pompası modunda en iyi şekilde çalışmak üzere tasarlandığı sınırlardır.
R454B’li Trane Sintesis Balance çoklu boru, vidalı kompresörlü ve R134a’lı çoklu boruya göre (yalnızca -12/-15°C’ye kadar) daha soğuk ortam havası koşullarında (-18°C ‘ye kadar) çalışabilir. Ayrıca vidalı çoklu boru 61°C ile sınırlıyken 68°C’ye kadar daha sıcak su üretebilir.
Bir yanıt yazın